Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

قزوین- سید مرتضی نصری| نماینده ی مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی، لطف‌الله سیاهکلی، با قدردانی از تلاش‌های وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای ثبت ملی روستای اندج الموت افزود: خوشبختانه این روستا به‌عنوان روستای ملی گلیم الموت ثبت ملی شده که نشان دهنده اهمیت این گلیم است و از وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای ثبت ملی این روستا و توجه به گلیم‌بافی در منطقه الموت قدردانی می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: ثبت ملی این روستا به این معنی است که یک صنعت دستی در روستای اندج در الموت جایگاه این را دارد که در کلاس کشوری قرار گیرد و این نوید را می‌دهد که مسافران و گردشگران از این گلیم به‌عنوان سوغات استفاده خواهند کرد.

سیاهکلی یاداور شد: گلیم اندج از زیبایی و عمر و دوام زیادی برخوردار است. این گلیم بیش از ۵۰ سال دوام دارد. رنگ و نقشه خوبی دارد و طراحی آن منحصر به فرد است. هنوز هم مردم این منطقه از این گلیم استفاده می‌کنند.

وی افزود: منطقه الموت یک منطقه گردشگری است و گردشگران زیادی از مناطق مختلف دنیا به الموت می‌آیند و حتما این اتفاق بزرگ می‌تواند به جذابیت‌های بیشتر منطقه کمک کند.

این مقام مسئول عنوان کرد: در استان قزوین موضوع گردشگری و توسعه آن در دستور کار قرار گرفته است و مسئولان دولتی به دنبال تامین هرچه بهتر زیرساخت‌های گردشگری در این استان هستند. در الموت نیز این امکانات رفاهی در حال تامین است و گردشگرانی که به این منطقه سفر می‌کنند از آسایش نسبی برخوردار خواهند بود.

در پنجمین جلسه شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی، ثبت روستای اندج به‌عنوان اولین پرونده ارسالی از قزوین در حوزه ثبت ملی شهرها و روستاهای صنایع‌دستی مورد تایید قرار گرفت.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: سوغات گردشگران گلیم بافی ثبت ملی روستای اندج روستای اندج صنایع دستی ثبت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۸۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زندگی لک‌لک‌ها در کنار مردم روستا +عکس

به گزارش آخرین‌نیوز به نقل از فارس؛ کپر جودکی روستایی که لک‌لک‌های عاشق آن را به منطقه ویژه گردشگری تبدیل کردند، لک‌لک‌ها در همه فصول سال در روستا حضور دارند و هیچگاه روستا را ترک نمی‌کنند.

کپرجودکی، روستایی در شهرستان بروجرد و در استان لرستان است، این روستا در دهستان همت‌آباد در بخش مرکزی این شهرستان قرار دارد، روستای کپر جودکی با تالاب بیشه دالان بروجرد همسایه است و این همسایگی باعث شده لک‌لک‌ها عاشق روستا و مردم خوب آن شوند.

مردم روستای کپر‌جودکی و ریش‌سفیدان، حضور لک‌لک‌ها را بیش از ۶۰ سال در روستا تایید می‌کنند، آنان لک‌لک‌ها را مایه برکت و آرامش و رونق برای روستا می‌دانند و مزاحمتی برای آنان ایجاد نمی‌کنند.

مردم روستا به خلق و خوی زندگی لک‌لک‌ها آشنا هستند و بسیاری از رفتارهای آنان را متوجه می‌شوند، مثلا پیرمرد روستایی می‌گفت: هنگامی که منقارشان را به هم زده و صدایی از آن درمی‌آورند، در حال ارتباط و صدا کردن جفت‌شان هستند.

اداره برق شهرستان بروجرد نیز سالهای گذشته در اقدامی جالب خطر برق گرفتگی را از لک‌لک‌ها دور کرد و با ایمن سازی تیرهای برق امنیت جانی لک‌لک‌ها را تضمین نمود.

شورای روستا نیز با همکاری خیرین و طبیعت‌دوستان در بالای تیرهای چراغ برق روستا صفحه‌های فلزی نصب کرد تا لک‌لک‌ها به راحتی بتوانند بر روی آن لانه سازی کنند.

در بهار که فصل تخم‌گذاری پرندگان است، لک‌لک‌های عاشق روستای کپرجودکی نیز در آشیانه‌های خود تخمگذاری کرده و جوجه لک‌لک‌های عاشق بسیاری را به دنیا می‌آورند.

خلاصه اینکه در این روزهای بهاری که سرسبزی و طراوت از دشت و کوه و جنگل می‌طراوت، روستای کپر‌جودکی منطقه گردشگری زیبایی است که لک‌لک‌ها میزبان گردشگران هستند، مردم روستا نیز با چهره‌ای گشاده و صمیمیتی وصف ناپذیر از گردشگران و طبیعت دوستان استقبال می‌کنند.

خلاصه اینکه لک‌لک‌ها با حضورشان در روستای کپر‌جودکی گردشگران و طبیعت‌گردان بسیاری از سراسر ایران را عاشق روستا کردند و باعث شناخته شدن آن در پهنه گردشکری ایران شدند.

دیگر خبرها

  • قلعه حسن صباح هنوز هم دست نیافتنی است
  • ثبت جشنواره «گل محمدی و گلاب» شهابیه خمین در تقویم ملی
  • برگزاری آزمون مهارت سنجی گلیم بافی در البرز
  • منطقه جهانی اورامان میزبان آیین سنتی کومسای می‌شود
  • بازگشایی گردنه پیچ‌بن در الموت+ فیلم
  • زندگی لک‌لک‌ها در کنار مردم روستا +عکس
  • مراسم کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود
  • سه رویداد گردشگری قزوین در تقویم ملی به‌ ثبت رسید
  • نصب بیش از ٥٠ تابلوی دو زبانه راهنمای گردشگری در روستای پالنگان
  • ۳ رویداد گردشگری قزوین ثبت ملی شد